Meest gestelde vragen

FAQ - Frequently Asked Questions

Hieronder delen we de meeste gestelde vragen met je. Staat jouw vraag er niet bij?
Neem dan contact met ons op.

Voor actiestarters

Als je niet wilt deelnemen aan een van de bestaande acties van Tearfund, kan ook een eigen actie starten voor Tearfund. Je kan gebruik maken van dit actieplatform. Klik in het menu op 'start een actie' en volg de stappen. Je kan ook hier klikken om de stappen te bekijken.
Als je op pagina van jouw actie zit, zie je in de webbrowser de link staat: https://actie.tearfund.nl/[naam-actie]. Voordat je goedkeuring aanvraagt, kan je ook nog je url aanpassen naar een korte makkelijke url. Dit kan onder 'geavanceerde instellingen' op je actiepagina.

Je gebruikt je unieke link om andere op de hoogte te brengen van je actie, dus om campagne te doen en donaties te werven. Maar onder jouw streefbedrag/opgehaalde bedrag zie je ook een knop op je actie te delen via verschillende social mediakanalen. Veel succes!
De URL wordt automatisch gegenereerd op basis van je eerste gekozen actietitel. De URL van je actiepagina kan je aanpassen onder ‘geavanceerde instellingen’ op je actiepagina, mits je actie nog niet online staat.


De definitieve link kan je dan delen om campagne te doen voor jouw positieve actie. Ook kan je je actie delen via de social media knoppen of via een unieke QR-code die te vinden zijn onder je (streef)bedrag.
Helaas gaat dat niet zo makkelijk. Wanneer je een actie hebt aangemaakt op actie.tearfund.nl, kan je campagne beginnen. Je deelt de url van jouw actiepagina met je netwerk. Dit kan via social media, Whatsapp, e-mail, maar ook offline door middel van je unieke QR-code. Het delen van jouw motivatie om dit doel te laten slagen zal andere overtuigen om een donatie te doen.

We helpen je graag bij het doen van campagne. Vraag ons gerust om tips en meer informatie.
Ja, dat kan zeker! Dit kan op verschillende manieren. Je kan een video zetten achter je omslagfoto. Daarvoor klik je op 'video toevoegen of wijzigen'. Je kan hier alleen een Youtubelink invoegen, geen Vimeolink.

Een andere manier is door in een van de informatieblokken verwijzen naar Youtubelink of Vimeolink.

Ook kan je in je updates video's kwijt. Bij het toevoegen van een update zie in het tekstblok een play-icoontje, via die weg kan je een video toevoegen aan je update.
Niks bijzonders! Het is helemaal niet erg als je je streefbedrag niet haalt! We zijn immers blij zijn met al het geld dat opgehaald wordt om mensen in nood te helpen; alle beetjes helpen!

Mocht je het toch vervelend vinden als het balkje niet vol genoeg raakt: je kan je streefbedrag altijd veranderen. Dit geldt ook wanneer je al dik over je streefbedrag heen bent, maar je donateurs nog even wil blijven motiveren. In dit geval kan je je streefbedrag dus om hoog aanpassen.

Een streefbedrag is niet verplicht. Maar het helpt donateurs wel om net een beetje meer te geven en jou te helpen aan je streefbedrag omdat je gericht ergens samen naar toe werkt.
Donateurs kunnen aangeven dat ze op de hoogte willen blijven van je actie. Dit kunnen ze aangeven wanneer ze doneren of als ze niet doneren via de knop 'Op de hoogte blijven van deze actie? Meld mij aan'. Wanneer jij een update plaatst (onder het tapje 'updates') krijgen zij hier bericht van.

Voor deelnemers

We organiseren regelmatig acties van Tearfund, hier kan jij aan mee doen! Klik hier om de openstaande acties te bekijken en meld je aan, dit wijst zich vanzelf. Je krijgt na aanmelding direct je persoonlijke pagina in beeld die je kan delen met vrienden en familie om donaties te werven. Bekijk hier tips over hoe je campagne kan voeren in je eigen netwerk.
Wanneer je je aangemeld hebt als deelnemer op een actie, kom je direct op jouw persoonlijke deelnemerspagina terecht. De pagina heeft een link die vaak als volgt is opgebouwd: https://actie.tearfund.nl/[naam-actie]/[jouw-naam]. Dit is jouw unieke link die je gebruikt om anderen op de hoogte te brengen van je actie en donaties te werven. Ook zie je onder jouw streefbedrag/opgehaalde bedrag ook icoontjes om je actie te delen via verschillende social mediakanalen. Veel succes!
Donateurs kunnen aangeven dat ze op de hoogte willen blijven van je actie. Dit kunnen ze aangeven tijden de donatieflow of via de knop 'Op de hoogte blijven van deze actie? Meld mij aan'. Wanneer jij een update plaatst (onder het tapje 'updates') krijgen zij hier bericht van.
Andere manier (voor als je geen actie of deelnemerspagina hebt):
Ga naar je 'Mijn account', pagina Mijn Profiel. Daar zie je ‘Profiel’ staan met een oranje knop ‘Afbeelding zoeken’.

Hier kan je ook andere gegevens van je profiel wijzigen.
Nee, helaas niet. Je vriend, vriendin, kind, familielid of ouder kan zichzelf aanmelden met een nieuw mailadres. Jullie krijgen beiden een eigen deelnemerspagina.
Is er iets mis gegaan waarbij je bijvoorbeeld per ongeluk twee accounts hebt aangemaakt of wil je om een andere reden niet meer in het deelnemersoverzicht van de actie worden weergeven? Neem dan contact op met de actiestarter of Tearfund.

Ben jij zelf actiestarter, ga dan naar 'overzichten' en dan het tabblad 'deelnemers' en klik bij de desbetreffende deelnemer op 'archiveren'. Dit kan altijd, ook als er donaties zijn gedaan op die deelnemer. De naam van de deelnemer waarop een donatie gedaan is, wordt dan weggehaald.
Ga naar 'Mijn account', hier kan je persoonlijke informatie toevoegen of wijzigen. Onder 'Mijn profiel' zie je 'Wachtwoord', hier kan je je wachtwoord wijzigen. Ben je al ingelogd en wil je er nu direct naar toe? Klik dan hier.

Ben je je wachtwoord vergeten en kan je niet inloggen? Klik dan op het inlogschermen op 'wachtwoord vergeten'.

Algemeen

Tearfund helpt mensen zelf op te staan uit armoede en onrecht. We bieden wereldwijd hulp via lokale organisaties en kerken. Recht doen is voor ons een opdracht van God. We helpen waar we kunnen en moedigen mensen aan om de wereld mooier te maken. Lees op https://www.tearfund.nl/dit-is-tearfund meer over wat wij doen en onze aanpak.
Kom in actie en help mensen zelf op te staan uit armoede en onrecht. Sluit je aan bij één van onze acties zoals The Climb of Nacht Zonder Dak. Of bedenk zelf een manier om in actie te komen. Je kan bijvoorbeeld muffins bakken en verkopen, hardlopen of mutsen breien voor Tearfund. Start je eigen actie onder de knop 'start je eigen actie' wil je je aansluiten bij een actie van Tearfund klik dan op acties om te kijken waar je aan deel kan nemen.

{{ resultData.stats.projectsAmount }}

Acties

{{ resultData.stats.donatedAmount | format-currency }}

via {{ resultData.stats.successfullDonationsAmount }} Donaties

{{ resultData.stats.participantsAmount }}

Deelnemers

Start direct jouw eigen actie!

In een paar eenvoudige stappen staat jouw actie online


Aan de slag

Neem contact op


Heb je een vraag over het actieplatform van Tearfund, actie.tearfund.nl? Neem dan contact met ons, we helpen je graag!